perjantai 2. heinäkuuta 2010

Vaippalandia

Tiedän että on TODELLA aikaista miettiä vaippoja jo tässä vaiheessa, mut minäpä niitä jo mietin!
Valikoima on mieletön! Vaippojen valinta on yhtä tärkeää kuin verhojen valinta olohuoneeseen, jollei jopa tärkeämpääkin. Nyt kolmannella kerralla asia ei ole sen helpompi, vaikka niin luulisi. Ongelma on se että nyt tietoa on enemmän, kokemusta on kamalasti! Mutta on kamalaa seistä kaupan hyllyjen edessä ja pähkäillä mikä olikaan se sopiva ja mikä ei ole koskaan meillä toiminut! Mikä on aiheuttanut ihottumaa ja punaisia peppuja, mikä on vuotanut kainaloihin asti! Siksi vaippojen osto on yhtä tärkeää kuin verhojen ostaminen, niiden on oltava parhaat, sopivimmat ja sellaiset että niistä pitää. Toki vauvalta on vaikea kysyä että mitenkäs nämä liberot, ostetaanko näitä vielä? Ajatella heitä jotka seisovat siinä hyllyn edessä ensimmäistä kertaa? Mistä sitä tietää mitä ostaa?

Vaippa merkkejä on ihan liikaa, Liberot, pampersit, muumit, lidlin mallit..
Itse jo tiedän mitkä on meillä toimineet, yleensä pampers ja lidl on olleet ne neutraalimmat vaihtoehdot. Ei ihottumia ja vuotoja joka suunnasta. Eikä vauvan peppu ole ollut pelkkää vaippaa, joka minusta on hirvittävää. Niin, ihan oikeasti ne Lidl vaipat on ihan yhtä makeita ja hyvin toimivia kuin mikä tahansa "merkkituote", joita minun mielestäni ovat juuri pampers ja libero, vauvojen Prada ja Luis Vuitton. Lidl vaipat ovat sitten varmaan seppälä mallia?
Niin ja itse unohdan kyllä ihan kokonaan kestovaipat, kun en itse pyykkiä pese, en viitsi vaippa rumbaa miehenkään kontolle jättää, eli olemme kamalia ja elämme kertakäyttö elämää. Mutta mistäs sitä tietää, jos sitä kokeileekin? Mies on hyvä pesemään pyykkiä joten tokihan se onnistuisi, mutta luulen että tässä mies saa sanoa sanansa...

Nyt suomeen on rantautunut myös Huggies, joista meillä on jo kokemusta espanjasta. Siellä oli Huggiesseja, sekä dodottia. Dodot tosin on ihan sama asia kuin pampers, joita meillä oli käytössä.
Olen kuitenkin nyt jo ostanut vaippoja, ja juuri noita Huggiesseja, ai mikä kiire? Omasta kokemuksesta laatu on hyvää ja sopinut meidän ekalle vauvalle oikein hyvin. Joten meidän kaapit tulevat täytymään niistä, paitsi, JOS vauvan iho ei pidäkkään niistä? Sitten meillä on myynnissä kymmeniä paketteja Huggiesseja!
Mutta haluan varutua, tuleva talvi ei ole meidän talouden paras, haluan että vaipat ei ainakaan lopu! Eli jos joku tahtoo lähi piiristä meitä lahjoa jollakin, otamme vastaan mielellämme vaippoja.

Koska olen ensimmäiseni saanut espanjassa ja sieltä saanut joitakin tapoja vauvan kanssa toimimiseen, jotka täällä aiheuttavat pullistuneita silmiä ja epäluuloisia voihkauksia, on niistä kerrottava kun kerta tähän vaippa touhuun liittyvät.
Ymmärrykseni mukaan suomessa ei suositella vauvan pepun pyyhkimistä peppu pyyhkeillä. Näitä ainakin oman neuvolamme mukaan saa käyttää vain äärimmäisissä olosuhteissa, eli keskellä metsää itikoiden ympäröimänä jossa ei ole vettä saatavilla. Jeps, tuo vanhimmaisemme vaipan vaihto meni niin että se peppu pyyhittiin Dodot-liinoilla, K-O-K-O ajan, joka kerta. Se oli normaalia, ei kukaan sanonut että ei noin, vaan vedellä.
Toki olisin voinut seurata suomen ohjeistusta asiasta, mutta en tahtonut valuttaa vettä jo ennen kun sain pojan housut pois ja vaipan auki, TAI seistä hanan edessä KAUAN (varsinkin maassa jossa kesä aikana on usein päällä veden säännöstely). Ja sillä tarkoitan useita minuutteja. En muista mitään paikkaa jossa vettä olisi tullut heti lämpimänä. Helpotin siis elämääni, joka joskus tuntuu olevan ihan väärin täällä. Kaikki pitää tehdä kirjojen mukaan ja niin ettei äidin elämä yhtään olisi helpompaa.
Toki elämän tapa espanjassa on aivan eri, vauvan kanssa mennään joka paikkaan ja joka paikassa ei pääse vessaan, vaikka kuinka lapsi ystävällisestä maasta onkin kyse tai sanotaan näin että suurin osa vessoista on sellaisia johon et lastasi veisi, tai et pystyisi edes vaippaa siellä vaihtamaan. Ja espanjassa vauvahan suositellaan pestäväksi joka ilta, jota tein itsekkin useita kuukausia, eikö tämä kompensoi tuota pyyhkeiden käyttöä?
Voi ei, yritänkö selitellä asiaa, itsestä tuntuu siltä...

Suomessa olen toki pessyt vauvan pepun vedellä, sitä lämmintä vettä tulee hetkessä ja vauvan kanssa liikutaan ihan eri tavalla paikoissa, toki kaupassa voin pepun pyyhkiä edelleen niillä peppu pyyhkeillä, miksi muuten niitä on myynnissä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti