sunnuntai 8. elokuuta 2010

rv 36

Niin se vain tämäkin viikko tuli loppunsa eteen. Huomenna siirrytään taas uudelle viikolle ja toivon mukaan huomattavasti viileämälle viikolle. Kulunut viikonloppu on saanut turvotukset nousemaan ennen näkemättömiin määriin. Poistin lauantaina sormuksen sormestani kun tuntui että kohta ei veri kierrä. Ikinä en ole joutunut sellaista tekemään. Mutta kerta se on ensimmäinenkin.
Sormet olivat tänään herätessä kaksin kertaisen kokoiset, kasvot olivat turvoksissa myös, jaloista puhumattakaan. Ihan hyvä ettei sormessa ollut sitä sormusta.

Tällä viikolla ei kuitenkaan ole enää jalat krampanneet, ehkä sillä 2 viikkoa sitten aloitetulla magnesiumilla on ollut hyötynsä. En millään jaksaisi sitä kramppaamista ja turvotusta samaan aikaan.
Alkuviikosta neuvola-lääkärillä käydessäni totesinkin että nyt kun lämmöt ovat laskeneet on se tukala olo vasta tullut. Ja se näkyi. Paino oli noussut yli 700g yhden viikon aikana, mutta funduskin oli kasvanut viikossa 3 cm. Eli nyt ollaan yli 10kg. Koitin kovasti kierrellä että ei, ei se oikeasti ole noin paljoa. Ennen nukkumaan menoa kun mies teki iltapalaksi ison pitaleivän, niin eihän se ole vielä sulanut...jep, olen kauhuissani painon nousustakin. Jos en ole kauhuissani arvista mitä tulee vain lisää, olen kauhuissani siitä että olen iso kuin mikä ja varsinkin siitä mitä se vaaka näyttää. Ihan mielettömän tärkeitä juttuja. Ilmeisesti minun pitäisi olla kauhuissani vauvan liikkeistä kun olen nyt lääkäriltä ja neuvolan tädiltä saanut ohjeen kuinka toimia, TAAS.

En itseasiassa kauheasti edes ole seurannut onko vauvan liikkeet normaaleja ja koska ne tulee. En tiedä onko vauvalla jonkinlainen rytmi. Toiset kun tuntuvat nämä asiat tietävän. Itse vain totean että liikkuu se siellä. Tietääkö kukaan miksi niitä liikkeitä pitää laskea JOS tuntuu siltä että niitä ei tule? Kukaan ei neuvolassa asian syytä kertonut, varsinkin jos hikkaa ei lasketa, eikä lapsi silloin ole hengissä jos sillä on hikka? Kahden synnytyksen jälkeen, tämä on minulla täysin uutta.

Lääkärillä käynti tällä kertaa oli oikein antoisaa, meillä oli uusi lääkäri, se oli se paras osuus!
Anteeksi, en vain pitänyt kovin siitä vanhasta..
Mutta lääkäri ei nyt kuitenkaan luvannut että polskija jättäisi sisävesialtaansa piahkoin. Mikään ei viitannut siihen ollenkaan. Asia ei vaivaa minua ollenkaan, mihin tässä on kiire? Joitakin kyselyitä kuitenkin on jo tullut siitä millainen olo on ja joko kohta.

Ihmiset rakkaat, olen vasta piahkoin 37 viikolla raskaana, vatsani on miltei korvissa, ja kohdun suuni oli tuskin edes pehmentynyt, supistuksia on niin harvakseltaan ettei sekään viittaa mihinkään. En siis ole menossa mihinkään. Ja kun menen, kerron varmasti mikä se loppu tulos on, kunhan se aika koittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti