torstai 29. huhtikuuta 2010

Uskomuksia & ennustuksia

Tässä vaiheessa raskautta joka ikinen tuttu ja vähemmän tuttu on ruvennut ihmettelemään ja kyselemään oloja ja miettimään että kumpikos se seillä masussa kelluu.
Jotenkin tämä nyt tällä kertaa ottaa päähän enemmän kuin olisin uskonut, en ymmärrä miksi se nyt niin mielenkiintoista on?
Itse sitä on ajatellut alkuraskauden ja seuraillut oloja, kuinka paljon on pitänyt pönttöä halailla ja mitkä ne vauvaan sykkeet on ollut. Mulla oloja on ollut enemmän kuin uskoinkaan, vaikken siihen pönttöön joutunutkaan tutustumaan sen kummemmin.

Nyt ollaan menossa viikolla 22 ja mahaa voikin jo tuijotella, sitä moni tekeekin, liekö siksi etteivät ole ihan varmoja vieläkään olenko vain lihonnut vai onko siellä jotakin muuta täytettä.
Mutta nyt ihmiset arvailevat mahan perusteella sitä kumpi täällä on.
Soikeasta mahasta sanotaan että se on poika maha, varsinkin kun se ei näy takaapäin katsoessa. Tytöstä pitäisi sitten olla sellainen leveä maha jonka näkee joka suunnasta!
Itselläni näyttää olevan tuo ensimmäinen, vaikka maha nyt ei ihan valtava olekkaan, niin sen jo näkee itse ainakin, tosin en ymmärrä miten sen näkee naapurin tätikin? Eli tässä kohtaa meille tulisi poika.

Ja sitten on se kaikkein varhaisin ennustus, pahoinvointi. Sitähän kaikki tuntuvat kyselevän raskaana olevalta, oksettaako? Pystytkö syömään?
Mitä pahempi huono-olo sitä selkeämmin tulossa on tyttö. Vessan pötnön sielun elämään tutustuminen nyt vaan viittaisii siihen. Pojasta ei pitäisi niinkään olla huonoja oloja.
Itse en ole sitä oksentelua harrastanut mutta niin järkyttävää kuvotusta olen tuntenut aamuin illoin ja öin, eli uskomus minun kohdallani olisi ennustamassa tyttöä.

Äidin kauneuden vieminen, eli ne ihanat rasvaiset hiukset, näppylät joka suunnassa ja ihon latistuminen viittaisi siihen että tyttö olisi tulossa. Poika taas antaisi äidille kauneutta, hiukset kiiltäisivät ja kasvaisivat nopeaan, iho olisi miltei virheetön...
Mitäs minulla oli? Finnejä joka suunnassa kasvoja, hiusrajassa ja päänahassa. Iho ei todellakaan ollut kaunein. Hiukset eivät pysyneet puhtaana millään ja ne piti pestä vaikka kaksi kertaa päivässä ja niitä ei saanut mitenkään niin kuin halusi, itselläni oli vielä se ongelma että etuhiukset törrötti pystyssä ensimmäiset 18 viikkoa ja niitä ei saanut alas MILLÄÄN!
Tulossa olisi tämän mukaan siis myös tyttö.

rv 18 tienoilla neuvolassa terveydenhoitaja kyseli meidän poikien vauva aikaisia sykkeitä, muistelin niiden olleen noin 150 luokaa, joka sitten olikin ihan tottuus. Tämän polskijan sykkeet kiueppuivat yli 160. Ihmettelin asiaa että mitä se sellaista kyseli, kunnes muistin että niinhän se on että tytöstä olisi korkeammat sykkeet!
Jälleen meillä kallistutaan tuohon tytön suuntaan.

Nyt päästäänkin sitten siihen mitä minulla ei ole! Linea negra, viiva keskellä mahaa.
Uskotaan että raskauden aikana tuon viivan tulo tarkoittaa poikaa. Toiset uskovat että kun viiva jatkuu navan yli se on ihan varma poika. Kolmas minkä aiheesta olen kuullut on se että jos viiva kiertää navan ympäri se on sitten ihan 100% varma poika.
Kahdesta ensimmäisestä raskaudestani mulla oli tuo navan kiertämä viiva jo heti alkuviikoilta, eli ennen rv 10. Ja pojathan sieltä tulivat. Tällä kertaa mahassa ei ole mitään, tai ainakaan vielä. Ei edes ihan hailakkaa pientä viivaa, vaikka joskus illalla mahaa tutkin ja miehelle ehdottelen et oiskos toi linea negra, mut se sit onkin vaan housujen aiheuttama painauma. Mies saa siitä hyvät naurut, ihan vain minun kustannuksellani.
Jälleen käännytään siihen että polskija on tyttö.

Olettekos kuulleet siitä että varhainen maidon tulo viittaisi tyttöön? Tämä asia tuli minulle hyvinkin tuoreena asiana. Varhaisella tarkoitetaan ilmeisesti siinä 20 viikon tienoilla alkavaa maidon herumista tai avustettuna tapahtuvaa tipottelua. Innoissani jo tätäkin seurasin, kun maitoa herui jo siinä rv 17 tienoilla. Rinnat ovat olleet siitä asti kipeät kuin mitkä, jopa samaa luokaa kuin siinä vaiheessa kun maito synnytyksen jälkeen nousee rintoihin. Eli jotakin ihan uskomatonta. Nukkuminen vatsallaan on ollut mielenkiintoista juuri rintojen takia, ei mahan.
Tällä suunnalla maito on jo hyvinkin valkeaa, sellaisella pienellä kellertävällä vivahteella (jep, todella tarkkaa analyysiä)
Joten taas pointsi tytöstä.

Joku sanoo että raskauden aikana kun tekee mieli terveellistä ruokaa olisi tulossa tyttö, pojasta ei tekisi niinkään mieli terveellistä ruokaa, vaan kaikenlaisia herkkuja.
Eli eli, mulla alkuraskaus on mennyt niin että kaikki salaatit, hedelmät, marjat on ollut niin in. Suklaat ja karkit taas niin totaalisen out, ettei ikinä. Nyt taas snickers maidon kanssa on ihan pop!
Eli mitenkäs tämän tästä tulkitset?
Otetaan pointsi tytölle, koska makea himo alkoi vasta ja se käsittää vain tuon snickersin.

Sitten on se että mitä äiti syö. Jos syö mielellään lihaa on vauva poika. Mulle on maistunut jauheliha ihan mielettömästi koko ajan, eli nyt saatiin poika piste.

Ja entäs se että missä maha on, alhaalla vai ylhäällä? Tyttö kun asustaisi ylempänä ja poika alempana. Tämä masu on todella korkealla jo nyt, ja potkut tulevat kylkiin. Eli tyttö.

Ja vielä yksi minkä olen kuullut on lantiolle kerääntyvä "energia", sellainen pyöreys lantiolla, tämä viittaisi tyttöön. Ja sitähän tässä juuri eilen peilistä katselin. Näyttää siltä että lantiolla on jonkinlaiset pallot. Ja jälleen tyttö tämän mukaan.

Kymmenestä väittämästä 8 viittaa polskijan osalta tyttöön ja kaksi poikaan.
Eli Vanhan ajan ja vähän kai uudempienkin mukaan meille tulisi nyt tyttö.

Tuonne rv 18 tienoilla oli olemassa oloja sukupuolesta, jotka viittasivt kovastikkin tyttöön ja sitten ne olot loppuivat! Ei sitten niin mitään oloa mihinkään suuntaan. Ei tyttö tai poika oloja, ihan vain vauva oloja.

Joten mikä siellä polskiikaan?
Meillähän se tieto on...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti