torstai 16. syyskuuta 2010

Imetystä yleisellä paikalla?

Mitä tekisit tilanteessa jossa olet ruoka kaupassa ja vaunuista rupeaa kuulumaan pientä kitinää, joka selkeästi osoittaa pienen ihmisen nälästä?
Kiirehditkö ostokset ja imetät kotona, istutko lähimpään penkkiin ja imetät siinä, vai etsit vessan jossa imettää?

Tällä viikolla päätin lähteä polskijan kanssa ruokakauppaan, mikä ei nyt ole mitenkään ihmeellistä. Olin imettänyt pojan ennen lähtöä ja tämä nukkui turvaistuimessa täysin tietämättömänä yhtään mistään. Kaupassa tosin alkoi pienoinen kitinä joka kertoi juuri siitä, että nyt maitoa tänne ja heti!
Siinä hetken mietin että mitäs nyt?
Kauppa oli melko hiljainen ja katselin ympärilleni, kenkä osastolta löytyi penkki mille istua. Eihän siinä sitten muuta kuin poika syliin ja imettämään. Hieman siinä tuli katseltua kattoa ja etsittyä kameroita, ehkä joku seuraa tätäkin tapahtumaan jossakin. Kameroita ei silmiini osunut, ja ihmisiäkään ei ohi kulkenut. Minulle olisi ollut ihan sama vaikka joku olisi nähnytkin tapahtuman. Ihan en normaalissa tilanteessa rintojani vilauttelisi kaupassa, mutta tälläisestä tapahtumasta kun on kyse, asia tuntuu oikein luontevalta ja normaalilta. Jos ei ihmiset ole tissiä ennen nähneet niin menköön googlettamaan asia!

Parin päivän päästä istuin jälleen kaupassa imettämässä. Mies sovitteli vaatteita sovituskopissa ja kun ei penkkiä löytynyt muualta kuin sovituskopista niin takapuoleni löytyi sieltä ja verho auki. Minähän en upeita ja pitkään etsimiäni Mini-vaunuja silmistäni jätä, eikä sekään tietenkään haitannut että mies kyseli hyväksyntääni vaatteista joita sovitti, eli piilossa en todellakaan imettänyt. Jos jollakin olisi asiaan ollut sanomista niin minun puolestani, toki voin ne verhotkin kiinni pistää.

Aikoinaan olen ollut jossakin ravintolassa, jonka nimeä en todellakaan muista, jossa olen keskimmäistäni joutunut imettämään. Sen verran häveliäs toki olin että olkapäälle heitin sideharson, ettei kenenkään pitäisi häiriintyä asiasta. Asiakkaat eivät ainakaan näyttäneet siltä että se heitä häiritsisi, mutta eräs tarjoilia neiti kyllä tuli kertomaan että tuolla wc:ssä olisi varmasti mukavampi imettää. Jep, totesin tarjoilialle että ethän sinäkään vessassa syö, enkä minäkään, joten miksi hänen pitäisi siellä syödä?
Asia jäi sitten siihen.
Olen vain aina ihmetellyt että miksi imettää pitäisi jossakin piilossa ja varsinkin yleisessä vessassa? Toki on olemassa paikkoja joissa vessassa on nojatuoli, jotta asia olisi huomattavasti mukavampi, mutta itse ajattelen että miksi siellä pissan hajussa ja epähygieenisessä ympäristössä pitäisi istua kymmeniä minuutteja? En ole mikään bakteeri kammoinen tai yli hygieeninen, en pese edes käsiäni ennen ruokailua, mutta kyllä siinä vessassa imettäessä tulisi mieleen kaikki se mitä siellä vessassa oikeasti tehdään? Ehkä itse vain ajattelen kovin eri tavalla kuin muut, mutta kukin tavallaan eikö?

4 kommenttia:

 1. Itse olen imettänyt sun tavoin siellä, missä tarve vaatii. Parhaiten on jäänyt mieleen huomautus eräillä messuilla, jossa oli paljon yläasteikäistä porukkaa. Tyttö kiljui jo melkoisesti saapuessamme messuille, joten istuin ensimmäiselle penkille ja aloin imettämään. Ihmisiä kulki koko ajan ohi, mutta en huomannut kenenkään erityisesti tuijottavan tms. Sitten eräs nainen huomautti, että meillä olisi tuolla lastenhoitohuonekin. Kerroin vain, että enpä tiennyt ja kysyin, eikö sovi tässä imettää... Seuraavan kerran imetin siellä huoneessa, mutta eipä siinä kiljuvan vauvan kanssa tullut mieleen, että onkohan täällä lastenhoitohuone. :D
  Kai se on jotenkin nykykäsityksen vastaista näyttää, mihin tarkoitukseen ne rinnat on olemassa, vaikka joka puolella tissejä vilisee mainoksissa yms.

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta kyllä, mutta todella tuntuu että on väärin istua jonnekkin yleisesti näkyville ja imettää. Kyllä itsekkin toki hieman katson että ei koko rinta varustus ole näkyvissä, mutta totuus on kuitenkin se että ei sitä tapahtumaan voi täysin peitelläkkään.
  Ja itse en todellakaan imetä vessassa, valitettavasti jo niiden haju kuvottaa niin pahasti että en sinne mene, oli sitten ihan perus vessa tai lastenhoito huone.
  Valitettavasti niiden puhtaus taso ei tarkoita hajutonta vaihtoehtoa..

  VastaaPoista
 3. Itse olen, lapsettomana, sitä mieltä, että vaikka vauvan tarpeet huomioidaan aina ensin, pitää kuitenkin olla sen verran kunnioitusta muita kohtaan, että laitetaan esim. harso siihen rinnan päälle, jos ollaan vilkkaassa paikassa.

  Kuten juuri ravintolassa tms.
  Kuulostaa kummalliselta, mutta eri ihmiset reagoivat herkemmin eri asioihin ja joiltakin saattaa mennä jopa ruokahalu. Tiedä häntä.

  Ihanaa, että sinä huomioit myös muut. =)
  Eri asia toki ovat nämä naiset, jotka mielestäni pyrkivät tahallaan herättämään mahdollisimman paljon huomiota omalla käytöksellään imettämällä juurikin se rynnäs ruokapöydällä, tai (tämäkin on nähty) vaihtamalla kakkavaippaa ravintolapöydän päällä.

  ;)

  VastaaPoista
 4. oot ihan oikeassa, omakaan tarkoitukseni ei ole saada vihoja päälleni imettämällä missä vain, mutta mietin myös itseäni ja omaa sieto kykyäni. kenenkään ruoka halua ei ole tarkoitus pilata.

  tänäänkin imetin kirja kaupassa perimmäisessä nurkassa, kaikkien hyllyjen takana espanjan kirjojen luona jossa väkeä ei seisoskele ruuhkaksi asti.
  en kuitenkaan halua itseäni esitellä turhan paljoa ja tahdon pienen rauhan niin itselleni kuin muillekkin. toki tälläkin kertaa sain ruman katseen vanhemmalta naiselta jolla oli noin 1v poika rattaissa, ja sentään peitin rintani sideharsolla, mutta ilmeisesti sekin tieto mitä tein oli jo liikaa..

  VastaaPoista