perjantai 7. tammikuuta 2011

Polskija 4kk

Ikää on polskijalla niin kamalasti että kohta huomaan kun poika pääsee ripille! No sitä odotellessa meillä on nyt ihan tosissaan aloitettu niiden hieman nestemäisten kiinteiden nauttiminen, enempi vähempi. Kaikki hedelmä soseet ovat herkkua ja suu aukeaa lusikalle oikein hienosti! Vatsaa ne ei yötä vasten täytä ja Mama heräileekin 6-9 kertaa yössä, eli pääsääntöisesti 1-1,5h välein antamaan maitoa. Joten isovanhempien kannustamana meidänkin koti keittiöön löysi tiensä maissijauho josta Polskija on nyt useaan otteeseen puuroa maistellut, kuten kuvasta näkee! Puuroa menee vaihtelevalla menestyksellä, välillä desin verran ja välillä puoli lusikallista. Eihän tuo oikein miltään maistu (paitsi kun maustan sitä hieman vanilialla) ja tuntuu aika karhealta soseisiin verrattuna, mutta toisaalta saattaa tuntua mukavalta ikenissä jotka kutiavat yllättävän paljon! Polskija kun puuroa syödessä imeskelee kieltään siihen malliin että pienet jauhon hituset ne siellä hienoisesti ikeniä rapsuttelevat! Puuron vaikutus tuohon uneen ei ole vielä tullut esille, mutta harjoittelu onkin vasta aloitettu alkuviikosta! Joten en heitä vielä lusikkaa kaivoon, vai miten se nyt meni..

Neuvolassa kun poikettiin maanantaina oli neuvolan tätti hieman hämmentynyt kun kerroin että soseet ovat käytössä jo, tosin juttelin että sellaisia paria lusikallista vain, kun totuus on että puolta purkillista niitä "maistellaan". Lisäksi meidän omalaatui
nen aloitus hedelmillä on aiheuttanut kummastusta, mutta sillain se vain on aina meillä mennyt ja miksi vaihtaa hyvää tapaa kun se on tähänkin asti toiminut? Kyllä ne perunat ja porkkanat sieltä tulevat, odottelevat jo kaapin hyllyllä ja huutelevat aukaisemaan itsensä!

Viimeksi juttelin siitä ettei tuo meidän Polskija edes käänny! Hihei ja eilen oikein miehelle huikkasin että voit kalenteriis kirjoittaa että Polskija kääntyi vatsalta selälleen oikean kautta. Taisipa tuossa mukana olla aika iso onnen kantamoinen kun
sängyllä makoillessa tuo ihme tapahtui. Polskijan kädet olivat suorana edessä ja poika käänsi itsensä sen verran mutkalle että sai itsensä ympäri, toista kertaa samaa ei ole vielä nähty!

Muuta 4kk juttua ei sitten olekkaan tapahtunut, ainut että
neuvolan täti ihmetteli sitä kuinka ajoissa Polskija on ruvennut varpaitaan syömään. Ei kuulemma ihan vielä ole sen aika, mutta tuo ei nyt sitten muuta teekkään kun hakee ne varpaat suuhunsa ja siinä vierähtää tovi jos toinenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti