maanantai 8. marraskuuta 2010

Äitiyden iloja

Äitinä saa pestä paljon pyykkiä, sitä tulee monta kertaa päivässä lisää ja pyykkikone jyllää taukoamatta, onneksi sitä pääsee näkemään oman kätensä työn. Kun valkoinen body muuttuu kakan keltaisesta puhtaan valkoiseksi voi olla taas tyytyväinen itseensä, tyytyväinen että onnistui!

Iltaisin kun vauva on itkenyt vähintään tunnin sylissäsi ja on lopulta nukahtanut ja tuhisee pienenä käärönä peiton alla siinä käsiesi varassa, voit rauhassa ihmetellä sitä pientä ihmettä jonka olet saanut aikaiseksi.

Kun vauva ei viihdy missään muualla, edes unien ajan, kuin sylissäsi voit vain ihailla jääkaapin antimia nälän yllättäessä ja kun päätät käydä vaa´alla huomaat taas kilon pudonneen, voit vain kiittää vauvaa jonka ansiosta tämäkin oli mahdollista.

Vähintään kerran päivässä pääset ulos kävelylle useaksi tunniksi koska vauva ei nukahda muualle kuin vaunuihin. Raitista ilmaa ja kuntoilua, jotta vauva nukkuisi hetken.

Joskus vauva puklaa päällesi jo kymmenen kerran ja päätät mennä pesulle, onneksi vauva pitää sinulle seuraa sitterissä kylppärin lattialla, muuten voisi tuntua yksinäiseltä!

Kun vaihdat vaatteesi jo toisen kerran samana päivänä, koska vauva kerkesi pissaamaan päällesi, saat vauvan silmiin asti ylettyvän hymyn häneltä, et enää muistakkaan monetko vaatteet sitä vielä voi mennä pesuun.

Koska olet äiti, saat herätä yöllä useita kertoja ihailemaan vauvan kanssa juuri satanutta valkoista lunta kun se kimaltelee katulamppujen valossa. Saat jakaa tuon kauniin hetken pienen lapsesi kanssa.

Äitinä on hetkiä jolloin tahtoisi vain olla yksin suihkussa, tai nukkua tunnin yksin, syödä lautasensa kerralla tyhjäksi tai seistä vaikka vain rappu käytävässä 10 minuuttia yksin. Jokaisesta hetkestä pystyy kuitenkin nauttimaan, jokaisesta tunnista kun vauva kitkee kasvot punaisina ja selkä kaarella ja kun lapsi lopulta nukahtaa syliisi, sen jälkeen vähintään katsoo lastaan ja silmiin nousee kyyneleet tuon pienen suloisen ihmisen olemassa olosta.

Vaikka koko sinun ja vauvan vaatekaappi tyhjenisi pyykkikoriin saman päivän aikana, vauvan hymy saa koko asian unohtumaan, vaikka tiedät että pyykinpesu aine on loppu ja pitäisi pukea vauva kaupassa käyntiä varten ja voi sitä itku konserttia mikä siitä seuraa!
Vauvan hymyllä jaksaa ihmeen paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti