torstai 2. joulukuuta 2010

3kk

Kaikkea on taas tapahtunut, niin Polskijalle kuin Mamallekkin. Mama poltti oikean käden sormensa niin tyylikkäästi että lauseiden aikaan saaminen on ollut tuskaa, samoin Polskijan hoitaminen. Nyt sormet taas kesävät kosketusta ja iho kuorii pois!

Polskija taas on saavuttanut kunnioitettavan 3kk iän ja sen myötä neuvolakin muisti poikaa ihan oikein 3 eri rokotteella! Alkuun ajattelin että siinähän ne menvät kaiken muun ohella, kunnes ennen pistosten laittoa rupesin miettimään että mitenkä se noin pieni ihminen kestää koko touhun ja aineet sisällään. No eipä kestänyt. Illalla nousi korkea kuume ja poika makasi sylissä aivan voimattomana. Edes pientä hymyä ei saatu aikaiseksi vaikka mitä kivaa koitettiin tehdä.
Seuraavan päivänä kuume jatkui ja sekaan tuli tyytymättömyys, sehän vasta hauskaa olikin, kun mikään ei ollut kivaa. Mamakin jo lateli ärrä päitä kun poika vain huusi. Unet ovat jääneet vähälle ja Mama on ensimmäistä kertaa nukkunut sohvalla puolet yöstä vauva sylissä. Äiti on siis paras paikka nukkua!

Kolmen kuukauden aikana on Polskijasta toki tullut ihan eri poika kun synnytys salista lähtiessä poika oli. Nyt hymyillään miltei koko ajan ja välillä nauretaankin ääneen, kunhan joku hieman hölmöilee. Polskijan lempi kaveri on sideharso joka pitää olla kädessä koko ajan, toisaalta saan kiittää siitä itseäni, itseppä sitä olen tyrkyttänyt. Mutta sideharso on huippu juttu kun on tylsää, sen alle mennään piiloon ja sitä voidaan hieman suuhunkin laittaa. Toiseksi paras juttu on jonkun sormet. Polskija tuijottaa niitä pitkään ja koittaa osua omalla kädellään niin että saa sormesta kiinni, yleensä se sormi missä on sormus on ihan paras!
Sormet muutenkin ovat parhaita, niistä pidetään kiinni kun väsyttää ja kun maidotellaan, jopa niin parhaita että sideharsokin jää ihan toiseksi!

Kehitystä on sen verran että poika saa itsensä kyljelleen, mutta siitä ei mennä minnekkään! Lisäksi istuminen olisi ihan huippua! Polskija pänekää itseään eteen päin sylissä kunnes on istuvassa asennossa. Eipä tainnut poika tietää että istumaan opetellaan vasta useamman kuukauden päästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti