maanantai 27. joulukuuta 2010

Kummastelua.

Joulu tuli ja meni, en tiedä missä välissä oli aikaa edes hengittää, kun jossain välissä huomasin että nyt se oli jo ohi. En siis päässyt tännekkään asti, pahoittelen sitä.
Meillä on menty pää kolmantena jalkana viime viikolla, joulua ennen sain kuin sainkin ommeltua yhden verhon joka uupui, siihen asti kuukauden verran meidän olohuoneessa oli toisella puolella pinkki verho ja toisella tumman sininen. Lupasin tehdä ne päivässä, noh, toinen puoli totta tässäkin, sitä toista ei tarvitse enää muistella. Samalla sain lattia tyynyt ommeltua polskijan uinuessa isänsä olkapäällä. Minulta jäi piparkakku talojen tekeminenkin, taikina killui jääkaapin hyllyllä kuukauden, mieheni sai kyllä tehtyä yhden valmis palasista.
Välillä tunsin itseni jotenkin vähä älyiseksi tai muuten vain oudoksi kun en saanut mitään aikaiseksi millään tasolla. Ja Polskijakaan ei tietenkään ole syypää tähän, vaan Mama itse. Itse olen opettanut Polskijan nukahtamaan syliin ja olemaan sylissä. Siksi meillä ei edes käännytä vielä kun muut vastaavan ikäiset heilahtavat ympäri ja jotkut nuoremmatkin jopa! No mutta meillä istutaan tuettuna, repikääs siitä.
Anteeksi, en tarkoita pahalla, olen vain viime aikoina lukenut juttuja jopa puolivuotiaista lapsista jotka kuulemma osaavat sanoa äiti ja muutaman muun sanan, ovat siis selkeästi ihmelapsia. Katselen polskijaa ja mietin että hä? Äää ja ööö mölötyksen sekaan en osaisi kuvitella että poika 2kk päästä sanoisi äiti. Joskos tuo nyt ehkä tätätä osaisi sanoa. Mistä nämä jutut tulee? Toivovatko ihmiset niin kovin että lapsi puhuu ajoissa että sitä kuule ihan minkä vain siksi sanaksi kun lapsi jokeltaa? Ehkä meidänkin Polskija osaa siis sanoa Mama ja Hola! Tai sitten ei.
Onko kyse kilpailusta, sun lapsi ei osaakkaan mut mun lapsi osaakin-jutuista? Onko näiden aikaisin oppineiden vauvat ensimmäisiä? Ensimmäisestä kun odottaa kaikkea niin kovin!
Kyllä minäkin odotan Polskijan ensimmäisiä asioita paljon, mutta en etsimällä etsi niitä. Minä en mieltäni pahoita jos kaverin 3kk tyttö jo kääntyy kummallekkin kyljelle, en pahoita mieltäni vaikka neuvolassa jo hieman pyydettäisiin opastamaan poikaa kääntymisessä, sitä ei nyt vaan kiinnosta kääntyä ja sillä selvä, jos sitten myöhemmin.

Joulu meni meillä siis kiireisesti, Polskijan ensimmäinen joulu koostui osasista. Aamut äiti oli töissä ja Isä ja veljet mukana mummulassa, olen siis töissä siellä missä mummula on. Polskija oli kiinnostunut vain paperin syömisestä ja lattialla makoilusta, lahja bodyakin piti hieman maistella. Joulun ruuat hieman häiritsivät pientä miestä, sillä äidin syömä lanttulaatikko nosti joulunpunaisen värin pojan poskille ja leukaan. Onneksi puna oli laskenut jo ennen seuravaa aamua, joten Mama sai syödä vielä sen yhden kerran sitä lanttulaatikkoa!
Ennen joulua en viitsinyt neuvolaan soitella allergia testien tuloksia, ettei harmita olla välttämis dietillä. Tänään sitten soitin, ei edes sitä lanttua testien mukaan allergiana...
Kokeillaan taas viikon-parin päästä joskos se sitä punaa nosti vai jokin muu.

Nyt toivotan teille oikein hyviä välipäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti