perjantai 15. huhtikuuta 2011

Isoja asioita pienestä miehestä

Täällä mennään nyt lujaa, Polskija on kuin kiitolinjalla olisi!
Kehitys on niin nopeaa että on ihmeteltävä mistä se kaikki tulee!
Viime viikolla mietin että seisomaan nousu oli vain sattumaa, ei se niin sitten ollutkaan. Polskija nousee nyt seisomaan koko ajan. Meillä ei ole turvassa enää mikään! Paras paikka on tv:n edusta ja tietenkin Polskijamaiseen tapaan sitä telkkarin jalustaa pitää hieman maistella. Luulin alkuunsa että se tv ja siitä tulevat kuvat oli se innostuksen kohde seisomaan nousulle, mutta taisin luulla väärin. Polskija halusikin vain maistaa sitä telkkaria!

Toki siinä seisoessa huojutaan ja heilutaan. Ollaan varpaillaan ja muksahdellaan milloin oikeaan ja vasempaan ja välillä taaksekkin päin. Joskus se huomataan ja itketään niin jäätävästi ja joskus taas noustaan heti ylös, kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Usein käsi lyö pöydän pintaa ja poika irvistää niin että kaksi niin valkoista hammasta pilkistää suukusta.

Seisomaan nousun jälkeen pitää tietenkin oppia tulemaan alas. Se onnistuu välillä oikein hienosti, toisaalta kuitenkin sen ansiosta Polskija on ruvennut istumaan lattialla pitäen kiinni jostakin. Ja siitä onkin sitten helppo kierähtää takaisin ryömintään.

Konttaus asentoakin on hieman harjoiteltu ja näinpä kerran ainakin kaksi käden ja jalan siirtoa peräkkäin ennen totaalista lysähdystä lattiaan, josta jatkettiin Mauno Mato-meiningillä eteenpäin. Konttailu ei siis kuulu meidän päivä järjestykseen.

Uutena on meillä kokeiltu nyt Maman työssä oloa. 7 tunnin työvuoron tekeminen oli itselleni kuin mitä tahansa, Polskijakin oli selvinnyt oikein hienosti Maman poissa olosta. Toki ensimmäinen asia mitä kotiin tullessani tein oli imettäminen, kyllä se pikku mies sen maitonsa edelleen tarvii ja totesin etten ole vielä valmis lopettamaan sitä touhua, vaikka joku nipisteleekin joka paikasta maidotellessaan. Polskijasta kaikkein hauskinta on nykyään tutkia mistä se maito tulee. Nipistellään ja ihmetellään. Naurut Polskija sai aikaiseksi kun tajusi että sieltä se maito tosiaan tulee kun maitoa päätyi kaaressa käden päälle.

Mitä ihmeettä seuraavat viikot tuovat tullessaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti