lauantai 7. toukokuuta 2011

Mysteeri ratkeaa

Jo jonkin aikaa olen pelännyt antavani Polskijalle liian kuumaa ruokaa tai jollakin muulla tavalla, kuten isänsä antaman kahvi tai tee hörpyn kautta polttaneen kielensä.
Sitä sattuu vain kovin usein, parin viikon välein, noin suurin piirtein.
Jälkiä on kielessä useampia tai ihan vain kaksi, mutta ei koskaan vain yhtä.
Koska pelkään kaikkea myönnän ajatelleeni jo hetkittäin että kielessä on syöpä tai jotakin yhtä vakavaa, kun niitä vain aina tulee ja tulee.

Jälki näyttää erehdyttävästi siltä kuin olisi kielen polttanut. Alkuun tosin jälki on pieni valkoinen rinkula jossa sisällä punaista, vähä vähältä ne laajenevat ja lopulta parin viikon päästä häviävät kokonaan.

Nyt kun niitä on taas pojalla ja syöminen on jälleen ollut muutaman lusikallisen ruokailuja, päätin kiikuttaa Polskijan terveydenhoitajan katsottavaksi.
Eipä Polskija vilauttanutkaan kieltään, mutta teki kaikkea muuta kivaa, kuten söi hiirimattoa, jäyti pöydän kulmaa ja irvisteli, oikein loistavaa siis!
Terveydenhoitaja sitten vilautteli lamppua ja koitti kurkkia sinne suuhun, sehän vasta olikin hauskaa ja lopulta Polskija piti suutaan samassa asennossa ja koitti metsästää sen lampun suuhunsa siirtämällä päätään. Ja kyllä se terkkari sitten sen kielen näki tämän touhun tiimellyksessä.

Lopputulos on siis se että Polskijalla on karttakieli. Maman mielessä kävi heti että, hyvä juttu, jos eksytään niin meillä on aina kartta mukana, kunnes palasin takaisin todellisuuteen ja olin että mitä?

Karttakieltä esiintyy ilmeisesti 3% väestöstä ja se on periytyvää laatua ja pääsääntöisesti läpi elämän oleva asia. Ei millään tavalla kuolettava tai muuten vakava. Jotkin raaka-aineet saattavat aiheuttaa ärsytystä koska kielen pinta on laikkujen kohdalta ohuempaa. Mm. tomaatit voivat aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta kielellä.
Ainakaan Polskija ei ole oikein innolla syönyt niitä soseita joita lämmitetään, mutta esimerkiksi jogurtti on maistunut oikein mukavasti. Aikuis iällä alkoholi voi myös tehdä pahaa.

Mutta tälläisen asian kanssa sitten aletaan elelemään, koitanpa siis muistaa ettei kovin paljoa suuta ärsyttäviä raaka-aineita ja mausteita tarjoile Polskijalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti