sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Yö hulinat

Polskija on Maman loppuvan vanhempain vapaan kunniaksi päättänyt pitää yö hulinat! Tämähän tarkoittaa siis sitä että puolen yön aikaan heräillään toistuvasti noin 30 min välein, juuri sopivasti että Mama saa juuri nukahdettua ja sitten taas ähistään ja inistään. Ja Mama ottaa rinnalle, tottakai! Parin tunnin heräilyn jälkeen sitten päätetään olla hereillä reipas tunti, jolloin höpistään ja löpistään Maman ja isin välissä ja lopulta simahdetaan rinnalle jossa Mamakin jo puoliunessa makoilee. Loppu yö saattaa mennä ihan kiitettävästi, ehkä yhdellä heräämisellä. Aamulla sitten vierestä, jos ei Mama ole ollut sen vertaa hereillä ollut ja nostanut omaan sänkyyn, herää iloinen ja hymyilevä Polskija. Ja Mama on puolikuollut! Silmän aluset eivät ole meikistä mustat vaan nukkumattomuudesta. Mama makoilee sohvalla ja torkkuu kun Polskija touhuaa leluillaan, välillä Mama makoilee "J":n sängyllä kun Polskija touhuille isojen poikien huoneessa. Ja kun on ensimmäisten päiväunien aika taitaa Mama nukkua jo ennen Polskijaa joka pötköttelee sängyssään.
Syynä voi olla kahtena perättäisenä päivänä tulleet yläetuhampaat, eli nyt hampaita löytyy jo neljä!

No mutta joka tapauksessa Mama hartaasti toivoo että yö hulinat olisivat pian mennyttä ja nukuttaisiin yötkin joskus, koska (tämän vuoksi kirjoittelen vasta tänään) tänään tai huomenna, en nyt ihan varma ole, mutta on se viimoinen päivä ja ensimmäinen työvuoro kutsuu Mamaa keskiviikkona. Eli olisi mitä ihaninta saada yöllä nukuttua ettei töistä kotiin tule Mamaa joka on polttanut kätensä kiehuvaan veteen tai pessyt jo kolme kertaa pestyä huoneen lattiaa tai vastaa puhelimeen jotakin ihan muuta kuin pitäisi.

Työn aloituksen takia tuntuu että olen jossakin maraton juoksulla tai muuten kilpaa kipittämässä jossakin, mitään en saa tehtyä ja sitten taas saan kaikkea mitä ei pitäisi. Koti on siivoton ja mama on sekaisin. Onneksi Isi sitten siirtyy koti puikkoihin hetkeksi lomansa ajaksi ja Mama toivoo saavansa rauhoituttua sillä aikaa työn ääressä ja toivon mukaan palattua normaaliin elämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti